петък, 8 септември 2023 г.

Честит ПРАЗНИК на грамотните!

 8.09. – Световен ден на ГРАМОТНОСТТА.


Затова нека ние, БЪЛГАРИТЕ, почитаме цар Борис I, Покръстител.

 Благодарение на него до сега: 

1. Има НАША, БЪЛГАРСКА азбука. На нея, освен нас, пишат и стотици милиони чужденци. Тя после, лъжовно и манипулативно е наречена „кирилица“.

2. Българският език е канонично признат за СВЕЩЕН. Трябва да се знае – това което за Западна Европа е латинския език, за Източна Европа е БЪЛГАРСКИЯТ. За да се скрие тази истина, после лъжовно и манипулативно е наречен „църковно–славянски“.

3. БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА, още преди над ХИЛЯДА години е призната за независима. Това тогава значи ПОЯВА на НОВ ЗАКОНЕН ЕВРОПЕЙСКИ ВЛАСТОВИ ЦЕНТЪР. В манастирите после се създава и разнася знание. 

4. Още преди над хилядолетие, започва мащабно ограмотяване на българите. В създадените от него книжовни школи, планирано се ограмотяват десетки хиляди българи. Там се пишат и преписват на ръка безчет ръкописни пергаменти и книги. 

5. Построени са хиляди църкви. 

6. България се превръща в КУЛТУРНА и ДУХОВНА СУПЕРСИЛА. 

7. ОСЪЩЕСТВЯВА СЕ КУЛТУРНА ЕКСПАНЗИЯ. Българската духовност се разнася далеч извън нашите граници с книги и кадри. Това пали искрата на грамотността за други народи. Но сега, вместо БЛАГОДАРНОСТ и признание за това БЕЗВЪЗМЕЗДНО българско дело, манипулативно се крие зад лъжовното и безлично понятие "СЛАВЯНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ". 

Честит ПРАЗНИК на грамотните!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.