Последователи

вторник, 15 август 2023 г.

Последната му среща е в Руското посолство, вечерта преди да му прилошее за първи п

 

Последната му среща е в Руското посолство, вечерта преди да му прилошее за първи път. Отива на срещата инкогнито и е сам. Пил е само "чай". От оня, сибирския... В последното си интервю преди да умре в чифлика в Португалия, царицата директно обвинява руския посланик в София. Дотогава се е страхувала да го каже. Руснаците са отстранили доста опоненти с тоя "чай", дори и в днешно време. Единствените, които са имали противоотрова в оня момент са били японците, но са били уведомени много късно. Докато дойде у нас яп.лекар, царят е починал. Действията на червените след преврата през 1944 г. сочат само едно: унищожаване на следите от престъплението.

На 14-ти август 1943 г. се провежда последната среща между цар Борис III и Хитлер.


През ВСВ, България води политика на


" Винаги с Германия, никога срещу Русия", което довежда до сериозни търкания между София и Берлин, защото цар Борис води относително самостоятелна политика.


България така и не обявява война на СССР и отказва да изпрати евреите си в лагерите на смъртта. На 9 август 1943 г. Хитлер кани Борис на среща в Растенбург, Източна Прусия. Царят пристига на 14 август и отново отказва да изпрати войски на Източния фронт. Броени дни след връщането си в София царят умира.


Макар да е посочван като непосредствена причина за смъртта му сърдечен удар, веднага се появяват много конспиративни теории, най-популярната сред които е, че Хитлер го е отровил, за да постави на мястото му послушно протеже. Въпросът така и не е решен, тъй като останките на царя са унищожени от завзелите властта комунисти след преврата на 9 септември 1944 г.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...