Последователи

петък, 15 септември 2023 г.

Даниела Горчева припомня, че за целия период на Втората световна война, въпреки натиска от Берлин, България не е обявила война на Съветския съюз,

 Даниела Горчева припомня, че за целия период на Втората световна война, въпреки натиска от Берлин, България не е обявила война на Съветския съюз, тъй като двете страни са в дипломатически отношения, и не е изпратила нито един войник не само на фронта срещу Съветския съюз, а също така не води нападателни бойни действия срещу нито една държава. 

Въпреки това Съветският съюз под измислен претекст, в стремежа си да завладее Европа, обявява абсолютно несправедливо война на България.


 „По време на Втората световна война има две тоталитарни държави - Съветският съюз и Третият райх. 

От тях двете СССР е в по-голяма степен тоталитарен.


Тоталитарната държава не е диктатура. Тя е нещо много повече от диктатура. Диктатурата преследва само политическите си противници и опозицията, но не се набърква в обществения и личния живот на хората, не се занимава с изкуство, с култура, с образование и т.н. 


Характерното за тоталитарната държава е, че тя подменя реалността, тотално я подменя, създава паралелна реалност и тъй като истината все пак се промъква отвсякъде, дори чрез изкуството, карикатурата и образованието, чрез стари книги, списания, тоталитарната държава трябва да унищожи историята, да забрани дори всички стари книги, всички стари списания, които са в разрез с новата "реалност".


🔴❗Тоталитаризмът е този, който подпали Втората световна война, защото целта на тоталитаризма е да завладее света - а доколкото светът е един, сблъсъкът между Сталин и Хитлер е предопределен.


 Национализмът е това, което обединява хората в дни и години на изпитание, както днес Украйна, както преди Полша, които воюваха за своята свобода и независимост.


 Национализмът, особено когато той е демократичен, той е една доктрина, която идва от епохата на европейското просвещение, част от правата на човека, правото на всеки народ да има своя независима държава.“


Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/society/putin-dejstva-po-uchebnika-na-hitler-video-news_2054747.html © Actualno.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...