вторник, 24 октомври 2023 г.

ИСТОРИИ В СНИМКИ

 ИСТОРИИ В СНИМКИ

1. Първа снимка: съветски танкисти с танкове М3А1 «Стюарт», с американски шлемофони,с пистолет - картечница Томпсон М1928А1 и картечница М1919А4. Американското оборудване и техника по ленд-лийза, са оставени в пълно окомплектоване с екипировката и стрелковото оръжие в полза на съветската армия.

2. Втора снимка: летец- изтребител, командир на ескадрила до своя самолет P-39 «Аерокобра» (Bell P-39N-1 Airacobra). 1- ви Украински фронт.

3.Трета снимка: американските Studebaker US6, на които са монтирани и воюват легендарните "Катюши", по время на парада на Победата в Москва, 1945 год.

След това съветската цензура ще изчисти всички подобни кадри от всички военни кинохроники. "Ще забрави " за тях в пропагандистките си филми и Руската Федерация , и ще забрави кой е помогнал на дядовците им. А внуците на "победителите" ще мечтаят да превърнат Америка и американците в "радиоактивна пепел".




И сега ми е смешно когато чуя някоя кАпейка да дрънка заучената от баш vъZpoжденците опорка: "Гледай го тоз Зеленски-пак проси от Америка". Само ако бяха чели малко история ( ама не от учебник от 70те, одобрен от Социздат) щяха да знаят, че любимата им кАмунистическа страна е дългогодишен партньор и верен сътрудник на Третия райх, като помага със суровини и дори обучение на военни офицери, танкисти и летци на съветска територия. Тая кооперация продължава чак до 22 юни 1941. След това съветите рязко сменят посоката и вече търсят подкрепата на САЩ и Великобритания, защото немската инвазия ( блицкриг) бързо им отнема територия и взема много пленници. Сталин приема подадената ръка от Рузвелт и ссср е включен в Ленд -Лийз, по която програма получава храна, двигатели, локомотиви, камиони, джипове, оръжия, техника и резервни части и много други. Всичко в милиони тонове на стойност милиарди долари. Провизии и всичко необходимо да води ссср война 4 години.

Та, драги кАпейки, Сталин стигна до Берлин именно с чужда помощ. На същата Америка, която няколко пъти ги спасява от глад, а в замяна получава от кремъл само омраза.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.