петък, 12 януари 2024 г.

Вече 34 години има банани

 Вече 34 години има банани.

    Вярно! 

   Вече свободно и по всяко време можеш да си купиш банани, портокали, салами, телевизор, пералня, телефон, кола, жилище и куп други елементарни неща, които при "развития социализъм" бяха невъзможен лукс. По-важното е, че вече можеш да си купиш всяка книга,  да я прочетеш и ако успееш да я разбереш и осмислиш, да разшириш ограничения си кръгозор. 

  Можеш свободно и без да те застрелят на границата да напуснеш бившото царство на селските комунистически тарикати и да разгледаш останалия свят. 

  Можеш да отидеш да живееш, в която и да е развита европейска държава и докато се възползваш от това, което са постигнали жителите ѝ, да пишеш колко прeкрасно е било при Тодор Живков, щото "всичко беше без пари"!!!

 Вече имаш и свободен достъп до огромна като количество и източници информация и ако положиш УСИЛИЯ можеш да научиш основните истини за миналото на "щастливия комунистически КОНЦЛАГЕР", в  който  живееха българите, на които денонощно партийните функционери им набиваха в съзнанието че живеят в "Най-щастливия строй на земята където "се диша най-свободно"!

  И най-ужасното е че много от "социалистическите труженици" още вярват на тази безумна комунистическа пропаганда!.

 Днес имаш възможност да станеш ДОСТОЕН и ОБРАЗОВАН човек на света! 

 Да учиш! 

 Да работиш така, че да живееш нормално! 

  Но не и когато си самодоволен, мързелив, проклет и комплексиран тъпак, повтарящ до втръсване че България е "най-бедната държава на света", без да му идва на ума,  че България е бедна, щото той е БЕДЕН и МИЗЕРЕН, щото не се захваща яко да работи... а продължава  да  си мечтае и въздиша  за времето когато "ВСИЧКО БЕШЕ БЕЗ ПАРИ"!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.