вторник, 11 юли 2023 г.

Колко е български, този съветски гражданин?

 10.07.1949 г. – След шест денонощия строеж е завършен мавзолея на Георги Димитров в София. 

Изграждането му започва веднага след смъртта на "вожда и учителя на българския народ". Построен е докато тялото на Георги Димитров е превозено от СССР. Толкова дни са необходими ПОСЛЕ и за да го ... съборят.  След половин век, са направени  няколко експлозии от 21 до 27 август 1999 г., когато най-сетне ... сградата рухва.

Построен е да издържа на бомбардировки и вътре да съхранява балсамираното тяло на комунистическия ръководител и съветски възпитаник и гражданин Георги Димитров. Иначе казано, да съхранява мумия... с цел е да се обожестви тази личност и замени култът към Христос, който в този период е опасен за новата власт, с нов ... култ. 

И мавзолеят става център на новия тоталитарен култ към Георги Димитров, който е обявен за „вожд и учител на българския народ“. 

Колко е вожд, след като води страната по утъпкан и залят с кръв път, трасиран от комунистическата власт в СССР? На всичко отгоре страната е окупирана от Червената армия, а вождът не се бори, а утвърждава чуждата идеология, политика и власт... 

Колко е учител, на каква българщина учи? На сляпо преклонение пред ЧУЖДА ВОЛЯ...

Колко е български, този съветски гражданин? На всичко отгоре активно работи за отчуждаване на една част от българите, като „македонци” и предаване на част от българската територия на ... ЧУЖДАТА Югославия.

Но, по съветски почин, мавзолеят става част от държавния церемониал в Народна република България през 1949-1989 г., където чуждестранни делегации полагат венци. Партийно-държавното ръководство от трибуната му приема манифестации и паради на новоизмислени официални празници. Също като в СССР, също като в ...НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКА Германия...  Ненапразно сградите на мавзолея в Москва и на Националсоциалистическия партиен център в Нюрнберг приличат на мавзолея в София, видно от приложените снимки.

После, точно следовниците на Димитров, го вадят от гробницата. На 17 юли 1990 г. правителството на Андрей Луканов решава да извади мумията от мавзолея и ...организира тайно погребение. Решението е изпълнено ВЕДНАГА, още в същата нощ... Защо нощем тялото на Димитров е погребано в Централните софийски гробища? Кой нормален БЪЛГАРИН, кой вожд, кой учител е погребван някога НОЩЕМ? Дали е случайно, че точно „димитровците”, следвайки съветския почин, без съд и присъда, преди това избиваха, НЕВИННИ НОЩЕМ и ги зариваха на неизвестни места в общи гробове?

Сградата е предвидена да наподобява тази в Москва и след месеци, до основната сграда в ляво и  дясно е добавена по една гранитна стена с ниши за погребване на бъдещите партийни вождове. В една на източната стена, е погребан Васил Коларов, чиито кости през юли 1990 г. СЪЩО са преместени в Софийските централни гробища. Следващият партиен вожд, Вълко Червенков не е погребан тук... Той  е... свален от власт, обвинен и развенчан ТОЧНО ЗАРАДИ култ към личността. Последното соц величие – Тодор Живков, умира, след като мавзолеят е затворен и изоставен като център на комунистическия култ.

Още два интересни, скривани и неизвестни факта, свързани с мавзолея.

1. Това е ...ТРЕТИЯТ мавзолей в София... Първият е на Али Баба и до сега е в Княжево, но малцина го знаят... Вторият е на княз Александър Батемберг и малцина го знаят като такъв, защото е изгонен по желание на Русия от страната ни, а красивата сграда, не се популяризира и посещава...

2. Имало подготвен план за взривяване на този мавзолей още през 1956 г.. Антикомунистът Стоян Зарев -Тони планира да осъществи това по време на първомайската манифестация за да привлече вниманието на световните медии към България. Бомбите с часовников механизъм е трябвало да избухнат, когато на трибуната са най-важните личности в държавата и партията. Така пред очите на хиляди хора за да не може да се скрие, е трябвало да загинат членовете на Политбюро, министри и генерали. С тази си постъпка Стоян Зарев -Тони е смятал, че терористичните актове са напълно нормални в борбата с комунизма. Той успял да привлече към тази идея още 14 души. Освен мавзолея, Зарев е планирал да взриви и пет важни министерства. Групата среща трудности в изпълнението на плана и много се забавя, конспирацията е разкрита и те са арестувани от Държавна сигурност през февруари 1960 г., като така, не само този акт не се осъществява но и намерението остава скрито от българите и света..






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.