Последователи

четвъртък, 11 януари 2024 г.

Да бъдат считани за "вражески" и да се „пресичат“ с решителни мерки като даване под съд и изселване

 11 януари 1968 - Мирчо Спасов, първи зам.- началник на Комитета за държавна сигурност, /КДС/, издава окръжно до началниците на окръжните управления на КДС. То е със заглавие „Относно мерките за пресичане на вражеските прояви и действия във връзка с решенията на ЦК на БКП и Министерския съвет от 29.12.1967 г.“. 

Ще припомним, че това решение е публикуване малко преди Новогодишните празници и е предвидено да бъде подарък от Партията за народа. Предвижда намаляване на работната седмица, промяна на условията за пенсиониране и добавки към заплатите и пенсиите, както и мерки за повишаване на раждаемостта... 

Всичко това е гарнирано с увеличаване на ... цените.

Както Партията се грижи за народа, така очаква и ответната благодарност от него. Затова взима поредните мерки от познатия си арсенал.

В новото окръжно Спасов нарежда на вездесъщите си служители да слухтят и за коментари по увеличаването на цените. Нарежда те да бъдат считани за "вражески" и да се „пресичат“ с решителни мерки като даване под съд и изселване.


 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...