Последователи

неделя, 14 януари 2024 г.

България не е водила нападателни бойни действия срещу никого

 Писна ми да си губя времето и милиони пъти да обяснявам едни и същи правни въпроси. Хайде малко да си повишим правната култура и да не повтаряме папагалската пропагандни глупости, бива ли?


Обявяването на война НЕ Е престъпление! 


България не е водила нападателни бойни действия срещу никого.


 Престъпление - и по тогавашните хагски конвенции е бомбардирането на жилищни сгради и избиването на мирно население. 


Ясно ли е сега или да го напиша с главни букви?


Има над 4 хиляди убити хора и близо 5 хиляди осакатени.


 Мирни хора. Жени, мъже, деца, старци - нечии синове и дъщери, нечии братя и сестри, нечии родители, нечии близки. Непрежалими близки. 


Никакво, ама грам оправдание няма за тези бомбардировки. 


Уважавайте себе си, ако искате и другите да ви уважават.


Аман от нихилизъм , мазохизъм и залитане по пропагандни и идеологически опорки. 


Нашите партньори от САЩ и Великобритания дължат на България официално изказване на съжаление за това варварство, която е и военно престъпление. Още повече, че Великобритания ни бомбардира още на 6 април 1941 - далеч, далеч преди обявяването на война. Което е престъпление срещу мира!


Що се отнася до обявяването на война от страна на България и САЩ - и Великобритания отлично знаят, че то е под германски натиск. Още повече, че те дори не получават нота. И затова и самите те ни обявяват война много по-късно. САЩ, например, цели 6 месеца по-късно. 


България НЕ води нападателни бойни действия срещу никого чак до есента на 1944, когато вече воюва с тоталитарна Германия.


България е своенравният съюзник и непризнатият противник на Третия Райх.


А САЩ и Великобритания от своя страна бяха съюзници с единия от двамата подпалвачи на Втората световна война- Сталин.


Така че както те имат право да съблюдават своите национални интереси, така и по неволя - защото никой не е станал от мерак сателит, а от немай-къде, та по неволя сателитите на Германия също имат право - още повече, че са притиснати от двете тоталитарни държави в най-неудобните им точки, както пишат и британските историци.


България нямаше друг избор освен да подпише съюз с Германия. И го подписа в последната минута след отчаяно бранене на неутралитета и цели 4 отказа - два на Хитлер, един на Мусолини и един на Сталин ( по онова време съюзник с Хитлер). 


 Накрая подписа СЛЕД като германските войски вече бяха навлезли в страната. 


Обратното би означавало германска окупация - с всички последствия. 


Цар Борис спести на българския народ ужасите на тази мръсна завоевателна война, подпалена от две тоталитарни държави с нахлуването в Полша през септември 1939 и не прати нито един войник на фронта, спести на майките и съпругите черните забрадки, спаси и евреите, намиращи се в България, вкл. чужди поданици, върна на България по мирен път Южна Добруджа и спести на хиляди българи етническо прочистване от страна на Румъния.


И ако Цар Борис беше останал жив и бе успял да изпълни плана си, щеше да спести на България и съветската окупация. 


Която окупация се оказа най-голямата национална катастрофа и още не можем да се оправим от този кошмар, от този геноцид срещу България - защото народът ни бе лишен от своя интелектуален, държавен, стопански елит и на негово място бе насаден страх, подлост и невежество. 


И ей го - и сега ни е трудно да сме обективни и справедливи. Липсва всякаква елементарна правна и демократична култура, ами се чудим за чий пеш да се хванем и да кретаме като слепци. 

На първо място сме човеци, на второ сме българи и на 

трето сме всичко останало.


Повече по темата:

чрез Даниела Горчева

https://faktor.bg/bg/articles/dalzhim-pochit-na-zhertvite-i-na-zaginalite-balgarski-lettsi




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...