Последователи

сряда, 9 август 2023 г.

Напоследък в групите ми се набива в очите, че сме най-бедната страна в Европа

 Напоследък в групите ми се набива в очите, че сме най-бедната страна в Европа. Та проверих.


1. Най-бедната страна в ЕС сме, което е напълно нормално. В Европа по-бедни от нас са: Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Албания, Молдова, Беларус, Армения, Грузия, Азърбейджан и русия.

2. Няма работа. Не е вярно. Никога не е имало толкова работа и свободни работни места.

3. Престъпността се увеличава. Не е вярно. Увеличават се новините за престъпността.

4. Здравеопазването е в колапс. Не е вярно. Проверете средната продължителност на живота! В средата сме.

5. Няма промишленост. Не е вярно. Никога не сме имали по-развита промишленост и по-голям износ.

6. Няма туризъм. Не е вярно. Никога туризмът в България не е бил толкова развит.

7. Пенсиите са ниски. Не е вярно. Проверете какво можеше да си купите с една пенсия преди 40 години и сега! И вижте пенсионерите, обикалящи Европа, Азия и Африка! И почиващи там.

8. Заплатите са ниски. Наполовина вярно. Но учителите, милиционерите, военните, чиновниците, инженерите, икономистите, IT специалистите и почти всички, които са учили хич не се оплакват от ниски заплати. И на които им се работи и не ги е страх да търсят добре платена работа

9. Природата никога не е бола толкова замърсена. Не е вярно. Никога през последните 70 години моретата, планините, реките, езерата и небето не са били толкова чисти.

10. Никога не сме яли по-некачествени храни. Не е вярно. Въпрос на избор е каква храна ще ядеш. Само допреди 20 години нямахме избор. Нямаше и качество.

11. Никога българите не са живели с такива удобства, глезотии и лиготии, с които живеят днес. И никога не са харчили толкова безрасъдно.


Това е. А днес в нета прочетох нещо. Май Господинов го бе написал. Цитирам по памет. ТИЯ, КОИТО В МИНАЛОТО НИ УБЕЖДАВАХА В СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ, СЕГА НИ УБЕЖДАВАТ В СВЕТЛОТО МИНАЛО.


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...