Последователи

понеделник, 14 август 2023 г.

Така че, тези, които твърдят, че соца е бил лош, лъжат, та лъжат.

 КОЛКО ХУБАВО НИ БЕШЕ ПО ВРЕМЕ НА СОЦА


Изобилие и рахатлък ви казвам.

Отидеш да си купиш месо, а на витрината слон. Цял слон за 3 лева. Казваш си, че този слон ти е много, дадеш още 2 лева и си купиш бройлер.

Искаш да си купиш кола. Навсякъде се предлагат мерцедеси, аудита, беемвета, рена. Но на тебе не ти трябва кола от гнилия запад. Даваш едни 1500 лв и чакаш десетина години, за да си вземеш съветска лада.

На вратата ти чукат партийни секретари и ОФ активисти и те кандърдисват да си вземеш три, четири, дори петстаен апартамент. Но ти отказваш, защото сте сплотена фамилия и мечтаеш и ще чакаш за гарсониера в краен квартал. За да не се делите с близките си.

Тръгнеш на работа. На спирката се е събрал половината завод. Пристига автобуса, а в него се е натъпкала другата половина от завода и оживено обсъжда как да изпълни и преизпълни заложения план. Успяваш някак си да се вмъкнеш в автобуса, а останалите на спирката започват да гадаят, кога и как ще пристигне следващия автобус.

Кандидатстваш за нова работа. Имаш две висши и десетина години стаж и опит в тази сфера. Обясняват ти, че другия кандидат, който има завършен седми клас, но е член на Партията, трябва да му се помогне за кариерното развитие и за това него ще назначат, а тебе те пращат за бригадир на монтажна бригада в производството, за да предаваш опита и знанията си на работническата класа.

Тамън си започнал работа и те пращат на бригада в селското стопанство, да събираш плодовете на нашата плодородна земя. Там заварваш устремна и работлива бригада от десетина бабки. Общата възраст на бригадата е 1025 години. Нищо не разбираш от този вид труд, но се включваш, защото населението има потребности, които трябва да се задоволяват.

Отидеш за бира и разбираш, че големи групи дизайнери се грижат в бутилките да има естетически оформени парцали. Специално си търсиш зелена бутилка, че да им се наслаждаваш, но благородно ги оставяш на другите, защото и те са естети.

Друга група дизайнери естети се грижеха да подбират хармонично избрани цветове за оцветяване на бензина.

Дойде Нова година, минаваш по бул. Стамболийски и виждаш огромна опашка. Я домати, я банани. Гордо я отминаваш, защото знаеш, че бананите са вредни, а през зимата домати няма.

И така, все в този дух.

Така че, тези, които твърдят, че соца е бил лош, лъжат, та лъжат.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...