Последователи

събота, 23 септември 2023 г.

Днес се навършват 100 години от кървавия метеж, с който (по заповед на Коминтерна!)

 Днес се навършват 100 години от кървавия метеж, с който (по заповед на Коминтерна!) националните предатели Георги Димитров и Васил Коларов подпалиха гражданската война в България.


🔴❗След Ньойския договор България е лишена от армия (има право едва на 33 хиляди души сухопътни войски, вкл. гранична и всякаква полиция!!! ), 

обезоръжена е (взето й е кажи-речи цялото оръжие, вкл. пушки, картечници и пр. с изключение на укритото в ями и складове)

 и няма право да притежава флот и авиация, нито модерно оръжие и военни технологии.


🔴❗Така залятата от половин милионна бежанска вълна България е изложена на "милостта" на кръвожадните си съседи и на "антифашистки" кървави метежи с цел установяване на съветска власт


 ❗По това време Георги Димитров е народен представител (представяте ли си каква "фашистка" държава, където един комунист е народен представител!),

 но Коминтернът праща Васил Коларов да нареди на българските комунисти да вдигат метеж. 


❗Зер, безпомощна, оставена без армия България лесно би станала плячка и поделена между Сърбия, Гърция и Румъния, а Съветска Русия да запази за себе си лъвския пай.


😡❗Понеже как ли не ни бяха промивани мозъците за "първото в света антифашистко въстание",


 🔻❗ето разказа на очевидеца свещеник протойерей Йордан Попов в публикуваната му през 1931 година книжка "Моитѣ спомени отъ септемврийскитѣ събития 23 IX – 28 IX 1923 год., станали въ гр. Фердинандъ и околията" , заради която след 1944 комунистическите престъпници не му прощават. 


🔻 Макар че книгата е написана с благородния, опрощаващ тон на добър човек и божи служител.


❗Моля прочетете, за да видите "достойните" подвизи на метежниците, възпети от Гео Милев (що за човек трябва да си, за да възпяваш нареден по заповед на чужда държава кървав метеж и братоубийствена гражданска война, не знам.)


❗Ето разказа на свещеник Йордан Попов за кървавите злодеяния на комунистическите престъпници


🔻❗"Точно в 1 часа, нощта, срещу неделя се подпаля на баира на запад от града клада сено и се хвърля една бомба. Това е първият сигнал за почване на настъплението на комунистите в града. Постовете, въоръжени с тояги и негодни пушки се отдръпват в града без съпротива на комунистите.


❗На северозапад от града в сламите били поставени 7 души да стоят с една пушка (!).


 Там са били запасният офицер Борис Ив. Цанов, запасен офицер Георги Бегунов, Атанас Петров, Петър Вълов, Лукан Тодоров, Никола Карадимитров и Георги Илиев. 


❗Върху тоя пост налитат отряд комунисти.


 🔻❗Постът стоял при сламите и не оказал никаква съпротива, пък и нямал никакво оръжие, освен една негодна пушка.


😡❗Комунистите ги обграждат и един по един избиват! 


❗Най-напред убиват Георги Бегунов, като счупват пушката о него.


 Намушкан по лицето, стрелян с револвер в главата, едната му ръка едва се държала на тялото, той пада.


❗Убиват и Борис Ив. Цанов по същия начин. Разправят, че неговият плач се чувал.


❗Не помогнали и молбите на Атанас Петров, работник при Стефан Клисурски. И неговото лице бе обезобразено от мушкане.


❗На Лукан Тодоров вземат часовника и голям сребърен ланец. Докато един разговарял с него, друг с револвер стрелял. Ударил го в главата над челото и той се сгромолясал на земята и сега е жив.


❗Петър Вълов постига същата участ. Един комунист го питал, що търси тук, а друг зад него го стреля в главата. Благодарение че мръднал, куршумът го удря в бузата и през врата излиза. Той пада и после се свестява.


❗Също така е ранен Георги Сарачина.


❗Единствен невредим успява да се спаси Никола Карадимитров. Нисък на ръст, той се скрил в лозето на Георги Тошев из лозите.


🔻❗Същите комунисти, справили се с тоя пост, тръгват към околийското управление.


❗В същото това време един заблуден куршум убива Яна Първан Миткова.


❗В околийското управление шефа К. Григоров не е бил. Там е бил пристава Пенчо Димитров. 


❗Започнала престрелка. Пада убит стражаря Г. Панов от с. Припържене. 


❗Отчаяно се е борил стражарят Михаил Филипов от с. Ново село. Когато един куршум му пронизва и двата крака, от болки той изпуща пушката и околийското управление пада под новата власт


❗Последното учреждение, което се предава на новата комунистическа власт е пощата."


🔻❗Целия разказ може да прочетете тук, вкл. за "подвизите" на червения поп Андрей, един героизиран от комунистите престъпник и обикновен кокошкар!


http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=807:im&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61


Вижте и публикуваните като снимки две страници от Демокрация, в които са цитирани хронологично известията на в. Утро от 1923 година. Прочетете ги внимателно.

Даниела Горчева










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...