Последователи

неделя, 14 януари 2024 г.

Цитирам клеветения като "антисемит" от комунистически престъпници (и до днес !) Иван Дочев през 1938:

 " Цитирам клеветения като "антисемит" от комунистически престъпници (и до днес !) Иван Дочев през 1938:


 "ПОВТАРЯМЕ, не се повдига въпрос да се гонят чужденци, евреи или иноверци!"


 ( ВЖ Иван Дочев. "Кои сме ние и за какво се борим", Варна , 1938, стр. 75) 


Вчера беше рожденият ден на този забележителен българин, осъден на смърт от комунистите в България. 


ИВАН ДОЧЕВ е създателят и лидерът на Съюза на младежките национални легиони (СМНЛ), по-късно преименуван на Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) - патритиочна лява, антикомунистическа организация, създадена за да се противопостави на вербуването на младежи и деца от училищната скамейка от РМС и превръщането им в терористи, в национални предатели и покорни безмозъчни сталинисти (по-късно се видя на какво са способни). 


Така че на ИВАН ДОЧЕВ трябва да се свали шапка за прозорливостта му да опази българската младеж от зловредното влияние на Кремъл с финансираните от него терористи в България. 


 Именно това е причина Иван Дочев да бъде осъден на смърт и клеветен и до днес от комунистите в България, че уж бил антисемит ( макар че приживе той осъди в САЩ едни американски служители, които бяха повярвали на един комунистически клеветник, при това адвокатите му бяха двама евреи, впрочем и втората му съпруга е еврейка).


 Повтарям: СБНЛ е лява организация, което е било нормално за онова време на бедност, на изплащане на тежки репарации, разтурена армия (което оставя хиляди български офицери и техните семейства без препитание) и безспирните бежански потоци в България след несправедливия Ньойски договор.


 Макар и съсипана от несправедливия Ньойски договор, тогавашна България обаче осигурява и подслон, и препитание на стичащите към България злощастни хора, жертви на етническо прочистване в съседни нам страни. 

Освен това осигурява подслон и на бягащи от болшевишката революция и гражданската война руснаци и хора от поробените "съветски" републики, вкл. черкези, татари, калмици и пр. 


Тогавашна бедна, но хуманна България приема над половин милион бежанци.


Ето ви и думите на ген. Луков, другия лидер на СБНЛ, убит от комунистически терористи пред очите на своята дъщеричка.


 Прочетете и кажете кой демократ не би се подписал под тези думи (пророчески, впрочем, защото видяхме докъде се докараха с печалния си опит в несъществуваща вече Югославия) :


 "С борба и със сила ще градим държавата си, но не с насилие. Ние няма да повторим печалния опит на бивша Югославия. Като не можа да опре изграждането на своята скърпена империя върху плещите на едно здраво национално съзнание и като не можа да намери своята нова мисия в живота, Югославия възприе насилието, разврата и денационализацията, като единствени средства за притъпяване на националните различия и копнежи на народите, които я населяваха в името на една нескопосана идея за създаване, чрез насилие унитарна държава с унитарен народ. И се провали." 😡


И още:


"Исперих, Борис не покоряваха славянските племена от Мизия, Тракия и Македония с насилия и кърви, нито ги обайваха със своята висока и изтънчена култура, а ги приобщаваха към българската държава със силата на нейния авторитет като организация за ред и грижи за народа и преди всичко с високия морал, с който еднакво се отличаваха цар и велможа, войник и поданик. 


Туй беше то новото, което в древността българите донесоха тук на Балканите и с което под носа на двете велики империи – Римска и Византийска и на могъщото влияние на техните стари цивилизации, създадоха нова държава, със самобитно устройство, и нова цивилизация, която наложиха на цялото славянство. 


Ето кое трябва да ни вдъхновява в новия ни национален и държавен живот. Ето на кое трябва да подражаваме."


  

А сега като гледате смелия отпор на украинците срещу руската тоталитарна държава, си отговорете на въпроса кое е най-голямата заплаха за тоталитаризма и империализма?


Ами да! Патриотизмът и национализмът! 


Но не патреотарщината и русофилството, което е национално предателство."


чрез Даниела Горчева







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...