Последователи

четвъртък, 31 август 2023 г.

Българския език е ОФИЦИАЛЕН език в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ



“БЕЗРОДНИЦИ СПРЕТЕ СЕ!“


"Хора, събудете се. Сглобката, наречена правителство, ни обезбългарява брутално. В Министерството на образованието обсъждат българският език да се изучава като чужд език, когато не ти е майчин." Чувате ли? В България българският език е чужд. А Конституцията, в която пише, че българският език е официален? А българщината? А род и Отечество? Безродници, спрете се! Българи, събудете се!"


Това е поредната патетична полюция на Червената Корнела по повод една спекулация, опровергана категорично от МОН.


Разбираме загрижеността на другарката Нинова за все по-оредяващия ѝ електорат и стремежът ѝ на всяка цена да привлече някоя и друга заблудена душа да гласува за умиращата столетница, но сме длъжни да ѝ припомним някои важни исторически факти, които паметта ѝ услужливо забравя.


1. През 1934 г. Коминтернът приема т.н. „Резолюцията по Македонския въпрос и ВМРО (обединена)“, в която се обявява съществуването“ на отделен македонски народ и македонски език. БКП, като активен член на Коминтерна, прави всичко възможно за прилагането на тази резолюция, включително принуждавайки български граждани в Пиринска Македония да се обявяват за македонци и да говорят на македонски език. Между другото оригиналът на резолюцията е на руски език.


2. На пленуми на ЦК на БКП през 1963, 1964 и 1973 г., се е обсъждал въпроса за “сливането на България със СССР”, т.е. за превръщането на България в 16-а съветска република и обявяването на руския за официален език.


3. По времето на комунистическия режим всеки петък Българската национална телевизия се отказваше от суверенитета си и излъчваше програма на руски език.


4. Напомняме, че БСП, чийто председател е другарката Нинова, е правоприемник на БКП и се гордее със над стогодишната си история, част от която са и изброените събития.


Това са фактите, а пък вие преценете сами кои са „безродниците“, които другарката Нинова така страстно разобличава.


На снимката: Корнелия Нинова говори на български само с коня си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...