Последователи

петък, 1 декември 2023 г.

Западните елити в действителност, винаги усърдно са помагали в укрепването и разпространението на комунистическите диктатури по света.

 1-ви декември 2019

        Прав е Владимир Буковски, който казва, че западните елити в действителност, винаги усърдно са помагали в укрепването и разпространението на комунистическите диктатури по света.

       Само каква широкомащабна дискусия имаше в Западна Европа и САЩ за нацисткия режим, докато за комунистическите погроми и масови убийства, нямаше подобна чувствителност. Всички знаят много за Освиенцим и оскъдно малко за Колима.

    Публични фигури на Запад открито възхваляват и сътрудничат на кървавия режим на Сталин. Проповядваха левият стадно-културен релативизъм, вземайки образци от социално-политическата софистика на комунистите в Русия.

    Известен американски мисионер посетил СССР пише : „В Русия, целият живот е подчинен на една главна цел. Тя е насочена към такива висини и е вдъхновена от толкова мощен и възхитителен стремеж, че получава най-висш смисъл ! Сталин управлява с проницателност, честност, сурова решителност, несъкрушима воля и титанична енергия". Нека спрем дотук… 

      Подобни химери за реалността са отблъскващи! Такъв циничен ореол за един от най-големите масови убийци в човешката история, такова фетишизиране на най-жестоката форма на тоталитаризма, освен вулгарна слепота, сякаш крие някаква патология.

      Бърнард Шоу, публично защитава масовите убийства и чистките на съветския режим . Жан Пол-Сартр, Пабло Пикасо, Хърбърт Уелс, Лион Фойхтвангер, Ромен Ролан, Бертран Ръсел, Греъм Грийн, Хемингуей /списъкът е огромен/ , половин Холивуд смятат, че в Русия се изгражда една човеколюбива система, алтернатива на капиталистическия Запад.

        Популярни хуманитаристи от САЩ, Канада и Западна Европа, и днес смятат Че Гевара и Кастро за истински герои, смели противници на прогнилата западна индивидуалистична система. Нищо, че съвременници на Че Гевара, го описват като изключително жесток човек. Психопатът е искал да участва лично в множество от екзекуциите. С пура в уста, невъзмутимо застрелвал в тила шестнадесетгодишни момчета, които смятал за „врагове” на революцията, като преди това ги карал да застават на колене.

        И днес може да видите на Запад артисти, писатели и професори, носещи тениски с лика на Че Гевара. Същите говорят, че престъпния режим на Путин „ отстоявал традиционните християнски ценности …” Всъщност има ли по-огромна лъжа на света от тази, че Русия е страна на християнските ценности ! 

       Откъде идва тази трагична, почти катастрофална неспособност, този морален банкрут и неизличима слепота, която пречи да бъдат оценени събития и личности. Репликата на Джордж Оруел, че „ Някои идеи са толкова глупави и абсурдни, че само интелектуалци могат да вярват в тях ", някак си не е достатъчна. Дори Петър Дънов в България пее венцехвалия за болшевишката революция в Русия, не пести думи да хвали комунизма, неговото светло битие. Беседа от 6 април 1919 г. П. Дънов : „Казвате, че болшевизмът е лошо нещо. Не е така. Болшевиките ще направят корекция в живота на хората. Бог ги изпраща…”

      Великите махатми на Индия изпращат „велико” послание да поздравят махатма Ленин, за голямата истина, която донася…Никой не съзира, всички са слепи за жестокостите и покушенията над човека в Русия. 

       Николай Рьорих носи благословението на индийските махатми върху Ленин. Духовните школи имат за цел да овладяват енергиите, за да може човешкото съзнание да достигне до по-високи равнища на познанието. В същото време тяхната метафизика дава храна на спекулативния и примитивен ум , способен да завлича хора в пропастта…Изглежда навеки ще останем с този кошмарен сън, сомнамбулно заобикаляйки нормалността. Заедно с всички неизследвани мотиви, дълбоко скрити зад прокламирани ценности, маскирани като човеколюбие.

        Вечният трагичен сблъсък между вътрешната свобода на личността и зависимостта и от външните причини. Сякаш завинаги останаха онези скрити, лични неудовлетворености, вечно тласкащи хората към илюзорни идеали, намиращи се извън живота, но с претенции да му ги налагат, да го правят такъв какъвто не е, а това винаги започва с жестокости и завършва с разруха.

чрез Петър Дарев



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...