Последователи

понеделник, 26 юни 2023 г.

Българи, клети българи

 Българи, клети българи, 26-ти юни е ПОРЕДНАТА ЧЕРНА ДАТА в българската история...


Случилото се тогава определя настоящето ни и до сега. Затова сме на този хал...

    Знаят ли голямата част от българите КАКВО СЕ СЛУЧВА на тази дата през 1876 г.?

Уви, не! То е ТАЙНА... За това се МЪЛЧИ тогава, крие се и до днес... 

    Какво се случва? 

_________________________________________________________

На 26 юни 1876 г. е подписан ТАЕН документ с цел да НЕ СЕ ДОПУСНЕ ВЪЗКРЕСЯВАНЕТО НА ЕДИННА, ГОЛЯМА И СИЛНА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА.

    Как се нарича това тайно договаряне? 

Известно е като „Райхщадско споразумение“. 

    Защо това име? 

Защото срещата се провежда в замъка „Райхщад“, от там и наименованието.

    Кои страни се договарят? 

Договарят се две империи - Руската и Австро-Унгарската.

    На какво ниво е срещата? 

На най-високото възможно. На място там отива лично руският император Александър II, заедно с министъра на външните работи княз Александър Горчаков. Те се срещат с австро-унгарския император Франц Йосиф и министъра на външните работи граф Дюла Андраши. 

    КАКВО налага ТОГАВА да се постигне споразумение? Защото е избухнало и потушено Априлското въстание. То е удавено в КРЪВ, с много насилия и много жертви. Но то е преломно... То поставя началото на края на пет вековното османското владичество на земите ни. Става ясно, че българският проблем следва да бъде разрешен. Общественият интерес към съдбата на българите се разраства и османският произвол над тях вече е невъзможно да продължи. 

Защото възкръсването на българската държава вече е неизбежно...

    С БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС ли е свързано договарянето? 

Категорично НЕ! В български интерес е новата българска държава да е в границите на земите населени с българи. В български интерес е новата държава да е с границите очертани от появилата се преди това Българска екзархия. 

    Какво решават двете империи тогава? 

Решават да се намесят в събитията. Решават да се работи с крайни средства срещу българските интереси. Решават да осъществят своите интереси. За тях не е изгодно да се появи нова държава, която да ограничи сферите им на влияние. На двете империи им трябват слаби и ЗАВИСИМИ ОТ ТЯХ ДЪРЖАВИЦИ. Това решават, това и правят... С договора в Райхщад на практика се предрешава съдбата на бъдещата българска държава...

    Какво се договарят? 

Договарят се:

- да се води война срещу Османската империя, за завладяване на територия от нея, но в техен, а не в български интерес. 

- за разпределяне и създаване на свои собствени зони на влияние в новозавладените територии. 

- войната да се води от Руската империя, за да се маскира загриженост за християните и православието...

- за последствията от войната. 

- българските земи да бъдат разкъсани и бъдещата българска държава да бъде слаба и зависима.... 

- Русия да получи правото да си върне Бесарабия, което става за сметка на откъсване на Северна Добруджа от бъдещата България. 

- страните да подпишат и запазят споразумението в тайна...

     Какво става после? 

Споразумението СТРИКТНО се изпълнява:

- Проваля се Цариградската посланическа конференция в същата година. Тя е обречена, защото на нея се поставя българският въпрос и се прави опит да регламентира създаването на БЪЛГАРСКИ държави в границите на българското землище. 

- После тайното споразумение се допълва с нови ангажименти в началото на следващата година в Будапеща... 

- После, войната се води и благодарение на огромния принос на българските опълченци и българското население е спечелена от Руската империя... 

- После, в Берлин българската земя е разпарчетосана...

- Образуват Княжество България, което е васално на Османската империя. Султанът НАЗНАЧАВА българският владетел и това продължава още ЦЕЛИ 30 ГОДИНИ...

- Създава се Източна Румелия, която даже в името си не съдържа думата България. Тя, макар и автономна си е част от същата ОМРАЗНА Османска империя. 

- Македония си остава в пределите на същата ОМРАЗНА Османска империя.

- Части от западните български територии са дадени на Сърбия.

- Северна Добруджа НАСИЛА е дадена на Румъния, за да вземе Русия Бесарабия от нея.

    Защо Русия прави всичко това?

За да осъществи своите стратегически планове. За да си създаде свой плацдарм на българска земя. Той е необходим за бъдещото завоюване на мечтания от Русия Константинопол и контрол над проливите. За да не разберат българите истината, споразумението от Райхщад остава в тайна, като вината за разкъсването на българската земя, после се вменява на Великите сили. 

За това ПАГУБНО ЗА БЪЛГАРИТЕ споразумение се мълчи, но то е ФАКТ! 

    Защо пагубно?

Защото то е черновата на решенията на Берлинския договор. После Русия го крие и лъже, че водената война е в интерес на българите и е Освободителна. Но, точно споразумението доказва, че още през 1876 г. Руската и Австро-Унгарската империи са пренебрегнали БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. Те предугаждайки хода на събитията НЕ допускат да се създаде нито компактна, нито голяма БЪЛГАРСКА държава. Точно обратното – още тогава планират и работят за разкъсване на територията с българско население. 

Още по-лошото е, че правят всичко възможно за да скрият и преиначават случилото се. За да маскират това съгласие между двете държави, после създават един мит, пласиран като идеал за българите - Санстефанска България. 

Истината е, че тази тайна договореност прави подобна България невъзможна. 

Истината е, че споразумението от Райхщад прави подписаният през 1878 г. предварителен Санстефански мирен договор – НАПЪЛНО неизпълним. 

После хитро тази истина е подменена и вината е прехвърлена на Великите сили... А наивните българи са вкарани в цикъл от войни за обединението на българските земи... 

Яркото доказателство за това се появява веднага щом българите САМИ прогласяват Съединението и обединяват две парчета от българската земя. Точно тогава рухва митът за загрижената Русия... Защото тя най-яростно се бори срещу реализиране на българския идеал. Русия дори агитира Османската империя да ни нападне. Когато това не става, насъсква Сърбия за война срещу страната ни. Нещо повече, за да обезпечи сръбската победа, изтегля в Русия висшия команден състав от българската армия... А после, когато въпреки това побеждаваме сърбите, точно Русия и Австро-Унгария спират българското настъпление и спасяват сърбите от унищожителен погром...

Нека ЗНАЕМ ИСТИНСКАТА СИ ИСТОРИЯ!

Нека ЗНАЕМ КОЙ и КОГА е РАБОТИЛ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!


Само така ще се наредим до 

развитите държави.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Генерала който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, французи. италианци и руснаци

 На 25 януари 1945 година, умира великия български генерал Тодор Кантарджиев, който се би храбро срещу сърби, турци, румънци, англичани, фра...